A-SELFIE

Kratek povzetek: Novembra 2020 so partnerske organizacije projekta Erasmus+ (ključna aktivnosti 3) A-SELFIE, lansirale spletno platformo Digital School Awards, na kateri boste lahko spremljali evropsko skupnost šol odličnih na področju digitalnega izobraževanja.   

S strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo na Gimnaziji Celje- Center povabljeni k sodelovanju. V Sloveniji bo v uvajalni fazi, sodelovalo 15 pilotnih šol. Izvedli bomo (vodstvo šole, učitelji ter učenci/dijaki) samooceno v evropskem orodju SELFIE, na podlagi katere bomo na šoli naredili delavnico, se pogovorili o obstoječem stanju ter si zastavili nove cilje. Na podlagi ugotovitev iz orodja SELFIE bomo zbrali dokaze o načinih izvajanja digitalnega izobraževanja ter med prvimi v državi kandidirali za ‘priznanje digitalna šola’.  

Pilotni program se sprva uvaja v šolah na Irskem, v LitviSrbijiSloveniji in na Škotskem. Osredotočen je na podporo in strokovne učne prakse za učitelje in izobraževalne organizacije, da lahko s pomočjo podatkov orodja SELFIE izboljšajo svoje digitalne kompetence in prakse digitalnega izobraževanja v njihovi šoli. 

Ključni element programa je edinstveno sodelovanje med vlado (Ministrstvo za izobraževanje, znanost, šport SlovenijaNacionalna agencija za izobraževanje LitvaMinistrstvo za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj Srbija), izobraževanjem (H2 LearningEducation ScotlandEdTech Center Western BalkansInštitut za kakovost in evalvacijo izobraževanja) in tehnološko industrijo, ki jo v projektu vodi HP

Glavni cilji pilotnega programa so tirje: prikazati uspešen model partnerstva med industrijo in ministrstvi za izobraževanje, podpirati inovativne prakse učiteljev in šol ter pozitivno vplivati ​​na izobraževalne izkušnje in rezultate učencev. 

Poleg tega bo program združil naraščajočo skupnost digitalnih šol, strokovnih učiteljev in mentorskih šol, odlikovanih z novim priznanjem ‘evropska digitalna šola’. 

Program bo na voljo vsem zainteresiranim državam v Evropi in širše, ko se bo pilot zaključil leta 2021. 

Za hiter vpogled v delovanje programa si oglejte kratek video ali obiščite spletno mesto, ki so ga pripravili projektni partnerji! 

VIDEO: https://youtu.be/UYa6QtZpSvc  

SPLETNA STRAN: https://awards4selfie.eu/  

FB/Twitter/Instagram: @AWARDS4SELFIE