Razpis – junij 2023

Spoštovani dijaki! 

V naslednjih letih načrtujemo več mednarodnih izmenjav v okviru programa Erasmus+. Iščemo kandidate, ki bi želeli sodelovati. 

Mednarodna izmenjava je odlična priložnost, da spoznate državo gostiteljico, njeno kulturo in šolski sistem. Program vam omogoča druženje z vrstniki, širjenje obzorij in pridobitev nepozabnih spominov in izkušenj. Nudimo vam brezplačno potovanje in namestitev v izbrani državi ter simbolično žepnino v času izmenjave (cca 10 €/dan).  

Večina izmenjav poteka po sistemu »homestay«, kar pomeni, da vi gostite tuje goste, ko so pri nas, in oni gostijo vas, ko ste v partnerski državi. Gostu morate nuditi lastno posteljo, pri vas mora dobiti zajtrk in večerjo (med vikendi vse obroke).   

Načrtujemo pa tudi izmenjavo za tiste dijake, ki nimajo možnosti gostiti, zato se lahko prijavite vsi, ki bi želeli sodelovati.  

Prijavite se lahko na skupinsko ali individualno izmenjavo. Pri skupinski izmenjavi običajno sodeluje 5 do 15 dijakov, ki jih spremlja en ali dva profesorja spremljevalca. Če se odločite za individualno izmenjavo, boste v tujini bivali sami (od enega do več tednov), pri družini gostiteljici ali v dijaškem domu. 

Med prijavljenimi kandidati bomo izbrali dijake, ki bodo sodelovali na določeni izmenjavi. Pogoj za sodelovanje je, da je dijak pozitivno ocenjen in nima vzgojnih ukrepov.  

Obveznosti: 

  • sodelovanje pri pripravi programa za goste in aktivnostih. 
  • poročanje med izmenjavo in po njej (slike, videoposnetki, kratki opisi aktivnosti …) 

Pred prijavo se pogovorite s starši!  

Prijavite se TUKAJ 

Vse dodatne informacije in pojasnila dobite pri Simoni Vincelj, koordinatorici projekta mobilnosti Erasmus+  (simona.vincelj@gcc.si)