Ciao!

V soboto sem se že navsezgodaj odpravila v Ljubljano, kjer sem se ob 5:00 zjutraj vkrcala na avtobus, ki me je po 8 urah pripeljal do Firenc. Tam sta me pričakala Ana (pri njej prebivam) in njen oče ter me odpeljala do mesta Poggibonsi, kjer imajo čudovito stanovanje. Sobota je bila zelo mirna, razpakirala sem, z Ano sva se veliko pogovarjali, zvečer pa sem šla z Ano in nekaj njenimi prijatelji na večerjo v bližnjo restavracijo.

V nedeljo so me po kosilu peljali v Sieno in celo popoldne smo se sprehajali po starih ulicah in seveda jedli avtentičen Italijanski gelato. Siena je prikupno Toskansko mestece, polno turistov ter očarljivih starinskih stavb. Zelo mi je bila všeč. Ko smo se vrnili domov, sem šla kar hitro v posteljo, saj me je naslednji dan čakala šola.

V ponedeljek sem prvič vstopila v njihovo šolo. Najbolj sem se razveselila dejstva, da pri njih nulte ure ne obstajajo, vsak dan se jim pouk začne ob 8:00, kljub temu pa večinoma začnejo 10 minut kasneje. Razporeditev njihovih ur pa mi je malo manj všeč, saj so dolge celo uro in imajo le dva desetminutna odmora v dnevu – po drugi in po četrti uri. Malico si prinesejo sami in to je po navadi sendvič. Vsak dan končajo ob 14:00, obšolskih dejavnosti v sklopu šole pa ni.

Preživela sem čudovit začetek izmenjave in komaj čakam na naslednja dva tedna.