3.dan (nedelja)

Tretji dan je bil za vsakega posameznika drugačen. Polovica slovenske ekipe si je s svojimi nemškimi gostitelji ogledala “Flea market”, ki je v Hamburgu za domačine zelo priljubljena aktivnost ob koncu tedna. Kasneje smo se odpravile, tudi do nogometnega stadiona v Hamburgu, ter potem še enkrat obiskale Severno morje, ki je bilo danes še bolj vetrovno in razburkano, kot včerajšnji dan.

Dijakinja Ivana pa je dan preživela bolj športno, saj je njen nemški gostitelj rokometni igralec. Ivana se je tretji dan udeležila njegove tekme in ob tem zapisala:

“Ta vikend sem si ogledala dve zelo napeti tekmi rokometa. Mladinska tekma, v kateri je igral tudi moj nemški gostitelj, je bila neverjetna. Res je, da so zmagali le za eno točko, ampak so igrali zelo prepričljivo in napadalno, tako da mi kot gledalcu ob igri ni bilo dolgčas. Med polčasom pa sem se tudi sama preizkusila v rokometu in bila pri nekaj strelih na gol uspešna. Presenetilo me je, koliko otrok igra ta šport. Gostitelji so mi kasneje razložili, da je rokomet najbolj popularen šport v tem delu Nemčije. Po rokometnih tekmah pa sem si ogledala še eno od večjih Nemških rek, reko Labo, ki teče skozi Hamburg.”